Ingredienser:
(16 horn)
200 gram hvetemel
150 gram sammalt hvete, grov
150 gram sammalt hvete, fin
(Her kan du variere med mel, og bruke den typen du liker aller best! Det anbefales å ha litt hvetemel, da dette gir en luftigere bakst)
1 ts salt
60 gram smør
3 dl ekstra lettmelk (kan også bruke lettmelk eller skummet melk)
1 pakke tørrgjær
1 egg til pensling
Sesamfrø til topping
Fyll:
Revet mozzarella
Valgfri pesto (her kan du bruke både rød og grønn)
Eventuelt kalkunpålegg, skinke eller saltpølse hvis ønskelig
Oregano
Fremgangsmåte:
- Smelt smøret i en kjele og tilsett melken. Blandingen skal være ca. 37 grader (OBS: ikke for varm, da dreper du gjæren).
- Bland alt det tørre i en bakebolle. Har du kjøkkenmaskin anbefales dette, men hendene funker helt fint de også.
- Tilsett melkeblandingen litt etter litt i det tørre. Jobb med deigen til du får en fin konsistens. Deigen skal være litt klissete, men skal slippe kantene på bakebollen.
- Dekk bollen med et kjøkkenhåndkle og la deigen heve til dobbel størrelse (ca. 60 min).
- Del deigen i to leiver. Kjevl ut hver leiv til en sirkel (ca. 30 cm) og del med en pizzaskjærer i 8 like store trekanter.
- Smør på pesto og legg på ønsket pålegg og mozzarella. Dryss over oregano.
- Rull hver trekant fra ytterkanten mot midten.
- Legg på et bakebrett med bakepapir og la heve i ca. 30 minutter.
- Forvarm ovnen til 220 grader.
- Pensl horna med sammenvispet egg, dryss over sesamfrø og stek midt i ovnen i 10-15 minutter.
Tips:
– Horna kan serveres lune med en frisk salat ved siden av.
– Frys gjerne ned noen, slik at du kan ha med i matpakka.