Grove horn med pesto og mozzarella

Ingredienser:
(16 horn)

200 gram hvetemel
150 gram sammalt hvete, grov
150 gram sammalt hvete, fin
(Her kan du variere med mel, og bruke den typen du liker aller best! Det anbefales å ha litt hvetemel, da dette gir en luftigere bakst)
1 ts salt
60 gram smør
3 dl ekstra lettmelk (kan også bruke lettmelk eller skummet melk)
1 pakke tørrgjær
1 egg til pensling
Sesamfrø til topping

Fyll: 

Revet mozzarella
Valgfri pesto (her kan du bruke både rød og grønn)
Eventuelt kalkunpålegg, skinke eller saltpølse hvis ønskelig
Oregano

28383872_1816925095008750_1579615413_n


Fremgangsmåte: 

  1. Smelt smøret i en kjele og tilsett melken. Blandingen skal være ca. 37 grader (OBS: ikke for varm, da dreper du gjæren).
  2. Bland alt det tørre i en bakebolle. Har du kjøkkenmaskin anbefales dette, men hendene funker helt fint de også.
  3. Tilsett melkeblandingen litt etter litt i det tørre. Jobb med deigen til du får en fin konsistens. Deigen skal være litt klissete, men skal slippe kantene på bakebollen.
  4. Dekk bollen med et kjøkkenhåndkle og la deigen heve til dobbel størrelse (ca. 60 min).
  5. Del deigen i to leiver. Kjevl ut hver leiv til en sirkel (ca. 30 cm) og del med en pizzaskjærer i 8 like store trekanter.
  6. Smør på pesto og legg på ønsket pålegg og mozzarella. Dryss over oregano.
  7. Rull hver trekant fra ytterkanten mot midten.
  8. Legg på et bakebrett med bakepapir og la heve i ca. 30 minutter.
  9. Forvarm ovnen til 220 grader.
  10. Pensl horna med sammenvispet egg, dryss over sesamfrø og stek midt i ovnen i 10-15 minutter.

 

Tips:
– 
Horna kan serveres lune med en frisk salat ved siden av.
– Frys gjerne ned noen, slik at du kan ha med i matpakka.

Legg igjen en kommentar